Nyheter

Förtöj din båt rätt

22.03.2018 20:59

Förtöj båten så att med sträckt tågvirke, fören hamnar 30-40 cm från bryggan. Båten skall vara så förtöjd att det absolut inte går att dra in den ända intill bryggan! Använd en förtöjningslina från ”varje hörn på båten” till bommarna så att båten hålls centrerad mellan bommarna. Förtöjningslinorna skall vara så riktade att båten inte driver vare sig in eller ut från bryggan.

Tågvirket skall vara min Ø 12 mm av långfibrig polyester eller polyamid och försedda med fjädrande ryckdämpare, helst av gummi för att inte orsaka skador. Schackel och kaus rekommenderas, karbinhakar bör undvikas. Tågvirke av polypropylen (ljusblått) är inte lämpligt då det förstörs av UV-ljus.

Båt och bommar gungar nästan alltid i otakt, för att undvika skador ska linorna inte gå vinkelrätt ut från båten/bommen. Använd lämpliga fendrar på båtens sidor,

Förtöj beroende av båtens längd i förhållande till bommarna – om bommarna är längre än båten – kan något av alternativen 2 eller 3 användas, se bild nedan.

 

 

Läs mera

Fiske i Båven

07.02.2017 11:12

Om du vill fiska i Norra Båven kan du lösa dagkort för 30 kr och veckokort för 75 kr i kiosken Sparreholm som är öppen mellan 10 och 19 alla dagar.

För mer in information gå in på: Sparreholms Fiskevårdsförening

Läs mera

Partytält att hyra!

04.04.2016 12:57

Vi har ett partytält på 5 x 8 meter att hyra ut, samt bord och stolar för medlemmar samt en dieselvärmare. Beställning görs till Britt-Marie

Läs mera

Sjösportskarta

27.07.2015 17:04

Sjösportskarta Båven finns nu att köpa på maskincenter i Sparreholm, Berras Fiske i Gnesta och Wallinska Bokhandeln i Flen.

Kartan är tryckt på Tyvek, vattenbeständigt, vik- och rivtåligt papper, dubbelsidigt, storlek 62 x 59 cm, levereras vikt till format A5. Kostnad 300:-
 

Läs mera

Digitala sjökortet

27.07.2015 13:11

Det är så många som efterfrågat det digitala sjökortet, att vi nu beslutat släppa det till försäljning redan år 2015.

Vi hjälper dig med installationen av själva kartan. Däremot måste du själv installera ett navigationsprogram på datorn som kan hantera BSB-filer (raster format). Det digitala sjökortet personifieras med ditt namn. Du får använda det själv på flera olika enheter och det fungerar även med hjälp av köp och gratisappar på smartphone (mer information får du när du beställer). 

Läs mer här

För PC rekommenderar vi programmet SeaClear, som är helt gratis och kan laddas ner från  https://www.sping.com/seaclear/ . Det finns en bra svensk manual.

För Android finns gratis appen, Marine Navigator Lite, på Play butiken.

För Mac finns några olika alternativ som är hyfsat billiga. iNavx kan du köpa på hemsidan https://inavx.com

Det finns även SEAiq Pilot på sidan https://apps.apple.com/se/app/seaiq-pilot/id595198842

På Mac kan man också skapa en särskild partition på datorn och emulera Windows. Då går det att köra SeaClear också på en Mac.

Vi hjälper alltså bara till med själva installationen av själva sjökortet. Programmet måste du installera själv i förväg. Vi har inte heller någon användarsupport.

Här kan du göra din beställning

Läs mera
<< 1 | 2