Förarbevis för småbåtar

03.06.2021 08:38

En kurs för dig som vill lära dig grunderna för navigation inomskärs och i lugna vatten, vilka lagar och regler som gäller till sjöss och vad du ska göra om olyckan är framme.

Kursen Förarbevis för småbåtar ger dig grundläggande kunskaper för att du ska känna dig säkrare och tryggare när du ger dig ut på sjön. Intyget ger dig möjlighet till rabatt på din båtförsäkring och oftast också ett krav för att hyra båt.
Under kursen lär du dig bland annat praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjövägsregler, lanternor, sjöräddning, sjömanskap, miljö, väder, säkerhet, förtöjning och sjukvård. Vi följer Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) kunskapskrav för förarbevis och har en certifierad ledare. Kursen genomförs i samarbete med Sparreholms Båtklubb. Efter kursen finns det möjlighet till examination vid ett separat tillfälle. Examinationsavgift 625 kronor plus 65 kronor för den Blå intygsboken tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning.

Kursstart: lördag 2 oktober klockan 10.00 i båtklubbens lokaler vid Sparreholms hamn
Kursledare: Astrid Kam
Kursavgift: 1600 kronor per person. I kursavgiften ingår navigationsutrustning och kurslitteratur.
Anmälan: senast  27 september på www.studieframjandet.se/sormland
Här är en länk direkt till ansökan: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/oktober/forarbevis-for-smabatar/